Eindelijk in NZ! :)
Door: Marleen Tensen
Blijf op de hoogte en volg Marleen
30 Juli 2011 | Nieuw Zeeland, Dunedin
Dinsdag de 26e ging ik op weg naar NZ. 's middags op Schiphol werd ik uitgezwaaid door m'n gezin en ook door heel veel vriendinnen. :) Erg leuk dat jullie allemaal gekomen zijn! Samen met 2 andere NL'ers vloog ik eerst naar Londen, en daar hebben we alle andere studenten van STS ontmoet die naar NZ gingen. Toen vlogen we met z'n allen via Bangkok naar Sydney. Dat was 11 of 12 uur vliegen, dus echt vet lang.. Gelukkig zat ik wel aan het gangpad, dus kon ik ook af en toe m'n benen strekken.. In Sydney kwamen we om 6 uur 's ochtends aan, en vanuit daar zou een groep naar Auckland vliegen en de andere groep naar Wellington. Ik zat in de groep naar Wellington, en dan zou ik vanuit daar in m'n eentje doorvliegen naar Dunedin. Toen we wilden inchecken voor onze volgende vlucht, bleek dat er iets fout was gegaan. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat er nou was, maar waarschijnlijk mochten we niet inchecken omdat de datum waarop we NZ zouden verlaten nog niet bekend was, terwijl ons visum in 1 jaar verloopt. De begeleiders die mee waren hebben de hele tijd aan de telefoon gezeten om dingen te regelen, maar uiteindelijk heeft de Wellington groep zijn vlucht gemist. 10 minuten nadat onze vlucht was vertrokken konden we opeens wel inchecken, dus dat was een beetje jammer. Vanuit Sydney is toen de Wellington groep ook naar Auckland vertrokken. In Auckland werden we opgewacht door iemand van de organisatie. Zij heeft geregeld dat de meeste mensen diezelfde avond nog een vlucht naar hun gezin konden pakken. Helaas was ik een van de 8 kinderen waar geen vlucht meer voor was. Ik zou de volgende ochtend om 7.15 vliegen naar Dunedin.
Met z'n 8en zijn we toen naar het Novotel tegenover het vliegveld gegaan. Daar hebben we met z'n allen avondgegeten en dat was heel gezellig, dus het was op zich niet zo erg dat we daar zaten. Ook kon ik eindelijk lekker douchen, en ik heb heerlijk geslapen :) De volgende ochtend moest ik om 5 uur opstaan, en na m'n ontbijt ben ik samen met een ander meisje en diezelfde begeleider naar het vliegveld gegaan. Toen ik wilde inchecken, bleek opeens dat ik niet ingeboekt was voor de vlucht, terwijl dat juist gisteravond gedaan was door iemand anders van het vliegveld. Ging er dus weer iets fout. Toen gingen we naar de ticketbalie, en legden we ons probleem uit, maar de vrouw die daar zat zei toen dat ik wel op de 7.15 vlucht zat, maar dat ik die nu al gemist had... Na veel geregel en gedoe kon ik uiteindelijk met de rest van de groep naar Christchurch vliegen, om 11.45 en vanuit daar had ik 5 minuten om over te stappen op mijn vlucht naar Dunedin.. Lekker stressend dus. Maar wel gehaald gelukkig.. Toen ik dus de 29e eindelijk was aangekomen in Dunedin, werd ik opgewacht door de International Dean van mijn school, omdat mijn gastmoeder nog op d'r werk zat. Zij was erg aardig en heeft me naar mijn huis hier gebracht, waar ook mijn 2 gastzusjes, Carmen en Desiree waren. Vlak daarna kwam ook Simone thuis. Vanavond komt mijn gastbroer thuis, die is afgelopen vakantie bij zijn vader geweest.
Mijn gastgezin is erg aardig, maar het is ook wel echt even wennen. Ik zit hier nog maar 1 dag, dus ik voel me nog niet volledig op m'n gemak. Ik ben toch nog echt een gast. Maar ik heb wel het gevoel dat dat helemaal goed gaat komen!
Maandag en dinsdag heb ik orientatie dagen van de school, en dan gaan we ook Dunedin 'ontdekken' en vakken kiezen. En dan heb ik dinsdagmiddag mijn eerste lessen. Ik kom trouwens in het laatste jaar, dus ik hoef geen uniform aan. Sorry voor degenen die mij zo graag in uniform hadden gezien!
Het uitzicht is vet mooi, dus daar zal ik nog wel foto's van maken!
Zometeen ga ik met mijn gastgezin even naar de stad boodschappen doen, en verder weet ik het nog niet.
Ik weet nog niet wanneer ik mijn volgende blog ga plaatsen, dus jullie zien het nog wel..
Xx. Marleen
30 Juli 2011 - 05:23
Frances:
Jeetje wat een reis zeg! Hopelijk is er nu wat meer rust in de tent... Leuk om je avonturen te kunnen lezen...
Have fun daar... Xxx -
30 Juli 2011 - 08:15
Jolien:
Pff, wat een reis, 3 dagen lang :O
Jammer van 't uniform ;) hihi...
veel plezier bij de intro dagen! xx -
30 Juli 2011 - 08:15
Milanne:
Jeetje, wat een gedoe om eerst bij je gastgezin te komen. Wel fijn voor je dat je alleen je vluchten moest regelen denk ik?
Ik zie dat het 8 graden is, ik dacht dat het juist zomer was in NZ..? Naja, veel plezier!!! -
30 Juli 2011 - 08:29
Marleen Tensen:
@Milanne, zelfs m'n vluchten hoefde ik niet te regelen:p lekker relaxed dus wat dat betreft.. En t is winter hier. NZ is precies omgekeerd van NL. Dus k heb kerstmis en oud&nieuw in de zomer:) En in jullie zomer is het hier 10 uur later dan bij jullie, en in jullie winter is het hier 12 uur later.. Dus dat verklaart de 8°C.. -
30 Juli 2011 - 08:58
Chantalle:
wow oke dat was dan wel een hele lange reis zeg xD hehe ik vind dat je voor de lol toch gewoon een keer een uniform aan moet doen om ons te laten zien hoe het staat! ^^ veel plezier bij de introductiedagen! xx. -
30 Juli 2011 - 09:16
Marijke:
Jee Leen, wat een verhaal en wat een reis! Daar moet je wel even van bijkomen lijkt mij (alhoewel, jou kennende :))
Sowieso zijn de eerste paar dagen denk ik heel vermoeiend, al die nieuwe indrukken! Ben benieuwd naar je volgende blogs!
xx -
30 Juli 2011 - 09:57
Sophie :
Zo.. lekker lange reis. Maar je bent der!!
Heel veel plezier, I know it is gonna be Groovy!!!
XXX Sop -
30 Juli 2011 - 18:09
Anna:
Ze maken het je nou niet echt makkelijk zeg! Jij was zo te horen wel de enige met zoveel geluk dus dat is mooi:) heb je al school spullen? Zo vreemd dat voor jou school al volgende week begint terwijl wij pas halverwege de vakantie zijn! Houd ons op de hoogte van al je high school activiteiten : footballgames, dates, cheerleadertryouts... Vergeet niet de foto's te sturen! Veel plezier met je familie weet zeker dat je binnenkort helemaal op je gemak bent! Love -
31 Juli 2011 - 06:05
Joketh:
M'n bikkelstoere nichtje! Ik heb nog nooit zóveel aan jou gedacht als de afgelopen week. Alleen die reis al in je eentje, poeh. En dan ook nog es dikke vertraging... Fijn dat je er nu veilig bent. Gek idee idd dat je gelijk al naar school moet. Je bent er net. Ben héél benieuwd naar je klasgenoten. Zij moeten dus examen doen, maar jij dan? Jij ook of kun je dit jaar een beetje chillaxen en voor spek en bonen meedoen? Heeft dit gezin al vaker een gast in huis gehad? En vragen ze jou niet honderduit over NL?? Je ziet het, ik kijk alweer uit naar je volgende bericht.
Have A -
31 Juli 2011 - 06:09
Joketh:
Dat moest dus zijn:
Have A Nice Stay.
XXX
Maar ja, dat gepriegel op die iPhone op zondagochtend vroeg... Drukte p.o op send
Dag Marleen!
X joke -
31 Juli 2011 - 11:03
Renske:
Tjeetje wat een reis! Maar goed, je bent er nu :D Haha, streetview gaf dus een goede weergave van je uitzicht?
Heel veel plezier bij de intro, ik ben erg benieuwd!
liefs! -
31 Juli 2011 - 17:36
Oma Jo:
Lieve Marleen,
Het is zondag 31 juli en Joke is gezellig op bezoek en ik heb al je reisverslagen gelezen op haar iPad. Hoe je reis verlopen is, dat was wel met flinke vertraging hè? Je hebt je kranig gedragen, knap hoor! Ik zou me geen raad weten. Maar jij bent nog jong en je kunt goed Engels. Flink hoor.
Marleen, het allerbeste, ik zal nog wel eens een keer schrijven.
Dag hoor.
Liefs, Oma Jo -
01 Augustus 2011 - 10:24
Henny:
Hoi Marleen,
Gelukkig ben je er nu, maar zo te lezen ging dat niet zonder problemen.
Geniet van je rust deze dagen. morgen aan de slag op je nieuwe school.
Succes! Groeten van de Emmerikjes. -
02 Augustus 2011 - 19:32
Margriet:
Jeetje Marleen, wat een spannende belevenissen allemaal! Veel stress maar je hebt je er goed doorheen geslagen! klinkt heel leuk allemaal! Gek idee dat jij nu op school zit en iedereen vrij is! Maar jij hebt tenminste een verhaal! Wat jammer dat je geen uniform aan moet........
Marleen heel veel plezier en we gaan je volgen hoor! Groeten van de Stellinkies! -
03 Augustus 2011 - 09:52
Ome Jan:
Ha Heleen, wat een reis he! Dan ging het naar en in China voor ons wat soepeler. Ik heb ook even je huis opgezocht op google maps. Prachtig gelegen zo te zien maar ik zag ook, toen ik naar de stad 'afdaalde' dat het geen pretje moet zijn om dat dagelijks met de fiets te moeten doen (terug omhoog dan he). Hoe gaat dat daar? Doe je dat met openbaar vervoer?
Groetjes van Jan en Fred. -
03 Augustus 2011 - 10:05
Marleen Tensen:
Bedankt voor alle reacties, erg leuk! :)
En @Jan en Fred: Heleen?! Dat ben ik niet hoorXD En ik loop elke dag naar school, t is zo'n 20-30 minuten lopen, dus dat is wel te doen! Maar als ik de weg een beetje beter weet wil ik wel kijken of het te fietsen is, al zal dat mss wel zwaar zijn door de heuvels, maar dat ontdek ik nog wel! :) -
03 Augustus 2011 - 18:06
Aline En Theo:
Vanaf een parkeerplaats in de bergen boven Nice hebben we even internet om te mailen en je blog te lezen. Gelukkig hebben we al veel sms-jes uitgewisseld. Je lessen op school klinken heel leuk en hopenlijk ga je je goed thuis voelen bij je gastgezin. Heb je ze al boerenbridge geleerd? Dat doen wij elke dag :-) Aline heeft vandaag vet verloren met Set van Koen. Koen gaat morgen met het vliegtuig terug naar huis vanuit Nice. Wij hebben daarna nog een ontmoeting met Ine en Evert en gaaan daarna nog een weekje met z'n tweeen verder. Wel wennen zo'n vakantie die anders is dan anders, zonder jou! Zo te horen heb je al contacten met jongeren op school en je ' Kiwi buddy' en ga je daar zaterdag mee de stad in. Heb je al info ingewonnen over volleybal? Veel liefs van ons allemaal. PS. We hebben nog geen pannekoeken gebakken.. -
04 Augustus 2011 - 00:02
Marleen Tensen:
@Aline en Theo: Klinkt goed hoor, jullie vakantie! Voor mij is t ook wel raar om niet meer met jullie op vakantie te zijn. Had ik wel gezellig gevonden!
Doen jullie de groetjes aan Ine en Evert en de rest?
Vanmiddag ga ik mee kijken naar een Netball (populaire sport hier, maar volgens mij is het korfbal...) wedstrijd van Carmen en Desiree, en dan ga ik daar in dat sportcentrum vragen of ze ook volleybal hebben. Maar ik heb het idee dat het niet echt mogelijk is,.. Maar je weet nooit.
Veel plezier nog op vakantie, en wel die pannenkoeken bakken he!
Xx. -
04 Augustus 2011 - 09:35
Ome Jan:
Hey Marleen, dat moet mijn jetlag zijn geweest dat ik Heleen schreef. Ik snapte jouw reactie eerst niet tot ik nu opeens zag dat ik je Heleen genoemd had. Ridiculous! Wij hebben het heel leuk gehad in China. Veel indrukken. Dat zal bij jou daar nu ook wel zo zijn. Groetjes van Jan. -
04 Augustus 2011 - 21:01
Linda (en Aart):
Ha Marleen,
Van oma al het een en ander gehoord over die verschrikkelijke reis, maar nog geen gelegenheid gehad om het zelf te lezen.
Griezel! Dat begon dus al goed! Gelukkig dat alles weer goed gekomen is.
Jammer van dat uniform. Ik had je er wel eens in willen zien lopen. Is weer eens wat anders.
Hopelijk ben je inmiddels al wat gewend in je nieuwe gezin. Aardige mensen???
Ook wel heftig dat je al zo'n beetje meteen naar school moet daar. Komt natuurlijk omdat het daar wintervakantie is. Jij krijgt nog een lange vakantie in december/januari.
Nou joh, ik ben benieuwd naar je volgende verslag. Succes gewenst op school etc. en tot schrijfs.
Groetjes van Linda en Aart