Nog maar 1 nachtje!
Door: Marleen Tensen
Blijf op de hoogte en volg Marleen
26 Juli 2011 | Nederland, Oegstgeest
Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk wel weten, vertrek ik morgen naar Nieuw Zeeland.
Ik kom dan in een gastgezin en ga daar naar een High School. Ik ga proberen komend jaar deze blog bij te houden en er af en toe een verhaaltje op te schrijven over mijn leven en belevenissen.
Mijn gastgezin bestaat uit een moeder, Simone, en 3 kinderen. Christian van 16, Carmen van 12 en Desirée van 11. Ik heb over de mail al contact met ze gehad, en het lijken me echt hele aardige mensen. Ik ben wel benieuwd hoe het gaat worden om zomaar in een ander gezin te integreren, en vooral de eerste weken zal dat best wel gek zijn..
Dunedin ligt op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland, helemaal in t zuiden van t land. Het is een voor NZ'se begrippen vrij grote stad, met 120.00 inwoners, door Schotten gesticht. Het lijkt dan ook op Edinburgh. Ook is het met ongeveer 20.000 studenten een van de belangrijkste studentensteden. Eigenlijk lijkt de stad misschien ook wel wat op Leiden :)
Als jullie zin hebben om me uit te komen zwaaien op Schiphol, zou ik dat natuurlijk heel leuk vinden! Dinsdag vertrek ik om half 5 's middags, vanaf vertrekhal 3, balie 21, gate D10. Vanaf 14.00 ben ik op Schiphol, en dan ga ik denk ik rond 15.45 inchecken.. Als de mensen die komen vanaf ongeveer 14.45/15.00 zou dat heel gezellig zijn!
Eerst vlieg ik naar Londen, en dan kom ik daar om 16.40 aan (lokale tijd). Om ong. 22.00 vlieg ik dan naar Sydney, waar ik 3 uur overstaptijd heb. Vanuit Sydney vlieg ik naar Wellington, waar ik dan weer 3 uur moet wachten, en daarna vlieg ik naar Dunedin, waar ik de rest van t jaar zal wonen. Ik kom op 28 juli om 19.50 aan.
Op 2 juli had ik mijn afscheids/geslaagd/bijna18 feestje (samen met het net en bijna 50 feestje van m'n ouders). Het was een super gezellig feestje en er zijn veel mensen gekomen. Echt leuk!!! Ik vond het heel leuk en ook heel bijzonder dat zoveel mensen voor mij kwamen! Wel raar om daarna van een aantal mensen echt al afscheid te moeten nemen, en van anderen in de afgelopen week nog. Het voelt voor mij toch echt nog alsof het nog wel een paar maanden duurt totdat ik vertrek.. Mijn koffer is ondertussen helemaal gepakt, allemaal mooie herinneringen die ik heb gekregen gaan natuurlijk mee. Helaas mag ik helemaal geen etenswaren meenemen dus geen drop, geen stroopwafels, geen hagelslag....
Trouwens, als jullie m'n blog willen volgen, kunnen jullie links je email adres invullen, en dan krijg je elke keer als ik een nieuwe blog plaats een mail daarover.
En als je mijn huis wil google-streetviewen, of een kaartje wil sturen (altijd leuk!) vraag dan om mijn adres, dan mail ik het je (laat je mail achter als ik die niet van je heb).
Xx. en tot volgend jaar! Marleen
25 Juli 2011 - 23:11
Joketh:
Leuk Marleen!
Ik hoop veel van en over je te lezen. Fantastisch zo'n blog! Ben je toch een stuk dichterbij. Enne... Hoe bedoel je 'tot volgend jaar'?? Tot binnenkort toch zeker, middels dit blog!
Blijf genieten van alles, niks is vanzelfsprekend. You rock!
En tot binnenkort. X -
26 Juli 2011 - 07:16
Esther K.:
Super leuk gastgezin als ik het zo hoor :) Heel veel succes.
Tot vanmiddag!
xx -
26 Juli 2011 - 08:44
Ruby:
Heel veel plezier Marleen! -
26 Juli 2011 - 09:59
Lieneke:
Heel veel plezier!
Ik mis Nieuw Zeeland nog elke dag onwijs veel.
Het is een land waar je gewoon verliefd op wordt!
goede vlucht gewenst!
xx -
26 Juli 2011 - 17:23
Jeroen:
Hey topper!
Dan gaat het dan nu toch echt gebeuren hé?! Ik wens je heeel veel plezier toe tijdens je school/reisjaar (hmmm staat er zo wel heel schoolreis-achtig op maar zo is het niet bedoeld). Pluk de dag en geniet van alles dat op je pad komt. Dit is ''Once in a lifetime'' tenzij je een leuke Nieuwzeelander aan de haak slaat natuurlijk ;-)
Greetzzz -
28 Juli 2011 - 20:01
Fred En Anneke:
Hey Marleen
Welkom in NZ. Volgens de kalender en de klok zul je nu wel ongeveer aangekomen zijn (28.07.11 - 22.00 uur Ned. tijd).
Wat een enorm lange reis....... tussendoor nog een beetje kunnen slapen?
Fijne tijd hoor! Groetjes, F & A